ÇİKOLATA KAPLI İNCİR EZMESİ
ÇİKOLATA KAPLI İNCİR EZMESİ
MALZEMELER
15 ADET KURU İNCİR
1,5 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
1 PAKET KAĞIT HELVA
ÇİKOLATA SOS İÇİN
200 GR BİTTER ÇİKOLATA
2 YEMEK KAŞIĞI KREMA
YAPILIŞI
İNCİRLERİN SAPLARINI ALDIKTAN SONRA İNCE İNCE KIYALIM.DAHA SONRA CEVİZLERİ DE İNCE İNCE KIYDIKTAN SONRA BIÇAK ALTINDA İKİSİNİ TEKRAR EZELİM.
İNCİR VE CEVİZ KARIŞIMININ İÇİNE 1 PAKET KAĞIT HELVAYI ELİMİZDE UFALAYARAK HEPSİNİ TEKRAR HARMANLAYIP, YUVARLAK TOPLAR YAPALIM.
BU ARADA BENMARİ USULÜ ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATANIN İÇİNE 2 YEMEK KAŞIĞI KREMAYI İLAVE EDEREK İYİCE KARIŞTIRALIM.
YUVARLAYIP TOP HALİNE GETİRDİĞİMİZ İNCİR EZMELERİNİ ÇİKOLATAYA BULAYIP, YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DİZELİM. ÜSTÜNÜ ARZU ETTİĞİNİZ ŞEKİLDE SÜSLEYELİM.
ÇİKOLATALAR DONDUKTAN SONRA AFİYETLE TÜKETELİM...
SEVGİYLE KALIN...☺
Yorumlar
Yorum Gönder