BAKLAVALIK YUFKADAN ÇITIR BÖREK
BAKLAVALIK YUFKADAN ÇITIR BÖREK
MALZEMELER
1 PAKET BAKLAVALIK YUFKA
1,5 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
50 GR.ERİTİLMİŞ TEREYAĞI
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI SODA
1 YUMURTA
İÇ MALZEMESİ
3 ADET BÜYÜK BOY PATATES
400 GR.KIYMA
3 ADET KURU SOĞAN
1,5 FİNCAN ZEYTİNYAĞI
KARABİBER
TUZ
MUSKAT RENDESİ
KIRMIZI PUL BİBER ( İSTEĞE BAĞLI)
6-7 DAL MAYDANOZ
ÜZERİ İÇİN
SUSAM VE ÇÖREKOTU
YAPILIŞI
PATATESLERİ HAŞLAYIP ÇATAL YARDIMIYLA EZELİM. SOĞAN VE BAHARATLARLA BİRLİKTE KIYMAMIZI KAVURALIM VE OCAKTAN ALALIM.İÇİNE EZİLMİŞ PATATESLERİ DE İLAVE EDİP KIYILAN MAYDANOZLARLA BİRLİKTE GÜZELCE HARMANLAYALIM.
SIVI KARIŞIMIMIZ İÇİN BİR KABA SÜT, TEREYAĞI, ZEYTİNYAĞI, YUMURTA VE SODA İLAVE EDEREK GÜZELCE ÇIRPALIM.
YUFKALARI TEK TEK BU HARÇTAN SÜREREK 5 KAT HALİNE GETİRELİM. İÇ HARCIMIZI UZUN YERİNE YERLEŞTİRDİKTEN SONRA RULO HALİNDE SARIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZELİM.BÜTÜN YUFKALAR BİTENE KADAR BU İŞLEMİ YAPALIM.
TEPSİYE DİZME İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA KALAN SOSU YUFKALARIN ÜZERİNE DÖKÜP, 4 EŞİT PARÇA HALİNDE KESELİM.ÜZERİNE SUSAM VE ÇÖREK OTU SERPELİM.
190 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM..
Yorumlar
Yorum Gönder