MERCİMEK KÖFTE


MERCİMEK KÖFTE

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
1 SU BARDAĞI İNCE KÖFTELİK BULGUR
2.5 SU BARDAĞI SU
2 BAŞ KURU SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
YARIM ÇAY BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA  ZEYTİNYAĞ
YARIM DEMET TAZE SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
TUZ
KARABİBER
KİMYON
PUL BİBER

YAPILIŞI

YIKADIĞIMIZ MERCİMEKLERİ 2.5 SU BARDAĞI SU İLE MERCİMEKLER YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİN. VE OCAKTAN ALIN.DAHA SONRA 1 SU BARDAĞI İNCE BULGURU İÇİNE ATIP KAPAĞINI KAPALI OLARAK BEKLETİN.

 AYRI BİR TAVADA İNCE KIYDIĞIMIZ SOĞANLARI ZEYTİNYAĞI PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUP, İÇİNE DOMATES VE BİBER SALÇASINI DA İLAVE EDEREK SALÇALARIN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURMAYA DEVAM EDİN VE OCAKTAN ALIN.

30-35 DAKİKA KADAR DİNLENDİRDİĞİMİZ BULGUR VE MERCİMEK KARIŞIMININ İÇİNE SALÇALI SOĞAN KARIŞIMINI DA İLAVE EDEREK GÜZELCE YOĞURUN.
 İYİCE KARIŞAN KÖFTENİN İÇİNE İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ, TAZE SOĞAN VE TÜM BAHARATLARI DAMAK TADINIZA GÖRE İLAVE ETTİKTEN SONRA ,İYİCE KARIŞTIRIP ELİMİZLE ŞEKİL VERİN.
MARUL YAPRAKLARININ ÜZERİNE ŞEKİL VERDİĞİMİZ KÖFTELERİ DİZEREK SERVİSE HAZIRLAYIN.

AFİYET OLSUN...

SEVGİLİ ARKADAŞLAR SU MİKTARI KULLANDIĞINIZ ÜRÜNÜN CİNSİNE GÖRE AZ GELEBİLİR.. O NEDENLE SU MİKTARINI MALZEMENİN DURUMUNA GÖRE AYARLAMANIZI ÖNERİRİM.

Yorumlar

Popüler Yayınlar