KELEK DOLMASI TURŞUSU
KELEK DOLMASI TURŞUSU
MALZEMELER
1 KİLO KELEK
1 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER
1 ADET SARI KAPYA BİBER
2 ADET YEŞİL BİBER
1 ADET HAVUÇ
1 ADET ACUR
1 ADET SALATALIK
2 DİŞ SARIMSAK
5-6 DAL MAYDANOZ
TURŞU SUYU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
2 SU BARDAĞI ÜZÜM SİRKESİ
4 SU BARDAĞI SU
4-5 ADET LİMON TUZU
1 ÇAY BARDAĞI KAYA TUZU
KAVANOZ YERLEŞTİKTEN SONRA KONULACAK MALZEMELER
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TANE KİŞNİŞ
5 ADET NOHUT
3 DİŞ SARIMSAK
YAPILIŞI
KELEKLERİ GÜZELCE YIKADIKTAN SONRA UÇ KISIMLARINI KESİP İÇİNİ OYALIM.
DİĞER TÜM MALZEMELERİ RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYALIM.
DOĞRANAN TÜM MALZEMELERİ HARMANLADIKTAN SONRA KELEKLERİN İÇİNE DOLDURALIM, KARIŞIMIN DAĞILMAMASI İÇİN AĞIZ KISMINI BİBERLE KAPATALIM VE KAVANOZA YERLEŞTİRELİM.
BU ARADA SUYU KAYNATIP İÇİNE KAYA TUZUNU ATTIKTAN SONRA SOĞUMASINI BEKLEYELİM.
KAVANOZUN İÇİNE SİRKE VE SOĞUYAN TUZLU SU KARIŞIMINI BOŞALTTIKTAN SONRA, NOHUT,ŞEKER, SARIMSAK,KİŞNİŞ VE LİMON TUZUNU İLAVE EDEREK KAVANOZUN KAPAĞINI KAPATALIM.
GÜNEŞ VE ISIYA MARUZ KALMAYACAK ŞEKİLDE SERİN BİR YERDE SAKLAYALIM.TURŞUMUZ YAKLAŞIK 1 AY GİBİ BİR SÜREDE OLACAKTIR.
ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder