PANCAR YAPRAĞI KAVURMASI










PANCAR YAPRAĞI KAVURMASI

MALZEMELER

2 KİLO PANCAR'IN YAPRAKLARI
YARIM KG.PIRASA
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
TUZ

YAPILIŞI

PANCARLARIN BAŞ KISIMLARINI KESTİKTEN SONRA,(BAŞ KISMI GENELDE TURŞU OLARAK KULLANILIYOR) SAPLARI VE YAPRAKLARINI GÜZELCE YIKAYALIM.ARZU EDERSENİZ SİRKELİ SUDA BİR SÜRE BEKLETEBİLİRSİNİZ.

PANCARLARIN YAPRAK VE SAP KISIMLARINI KESTİKTEN SONRA,SAPLARI YARIM CM, YAPRAKLARINDA 1 CM KALINLIĞINDA DOĞRAYALIM.

PIRASAYI DA KALIN YAPRAKLARINDAN AYIRIP GÜZELCE YIKADIKTAN SONRA YARIM CM.KALINLIĞINDA DOĞRAYALIM.

PANCARLARIN DOĞRANAN SAP KISIMLARINI TENCEREYE ALIP ÜZERİNE GEÇMEYECEK KADAR SU İLAVE EDİP 10 DAKİKA KADAR HAŞLAYALIM VE HEMEN YAPRAKLARI DA İLAVE EDİP  SUYU ÇEKENE KADAR HAŞLAYALIM.TAHMİNEN  3-4 DAKİKA KADAR KALMASI YETERLİ OLUR.

BAŞKA BİR TENCEREDE 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI İLE PIRASALARI HAFİF YUMUŞAYINCAYA KADAR KAVURALIM.ÜZERİNE DİĞER TENCEREDEKİ PANCAR YAPRAKLARINI İLAVE EDİP, 2 YEMEK KAŞIĞI TOZ KIRMIZI  VE TUZ ATARAK  HARLI ATEŞTE KAVURMAYA DEVAM EDELİM.

FAZLA SUYUNU ÇEKEN  VE KAVRULAN PANCAR YAPRAKLARIMIZ SERVİSE HAZIRDIR

İSTER SARIMSAKLI YOĞURT İLE İSTER SADE YİYEBİLİRSİNİZ.

AFİYET OLSUN...☺❤

SEVGİLİ DOSTLAR VİTAMİN VE MİNERAL YÖNÜNDEN OLDUKÇA ZENGİN BİR BESİN OLAN PANCAR, BİZ AYDIN LILAR TARAFINDAN  SAPLARI VE YEŞİL YAPRAKLARI İLE BİRLİKTE TÜKETİLİR.

AMA NE YAZIK Kİ BAZI BÖLGELERE SAP VE YAPRAK KISMI KESİLEREK GÖNDERİLMEKTE TEZGAHLARDA İSE SADECE BAŞ KISMI BULUNMAKTA.

 SEMT PAZARLARINDA  SAP VE YAPRAKLARIYLA GÖRÜRSENİZ SAKIN KESTİRMEYİN.TARİFİMİ UYGULAYIN ÇOK BEĞENECEKSİNİZ.

SEVGİYLE KALIN.

Yorumlar

Popüler Yayınlar