KOZALAK MANTI
KOZALAK MANTI
MALZEMELER
3 ADET YUFKA
400 GR.DANA KIYMA
2 ADET KURU SOĞAN
2 ADET YEŞİL BİBER
250 GR.SÜZME YOĞURT
2 DİŞ SARIMSAK
KARABİBER
TUZ
PUL BİBER
KIZARTMAK İÇİNDE SIVIYAĞ
SOSU İÇİN. 2YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ BİBER
YUFKALARI ÜST ÜSTE KOYARAK 8 EŞİT PARÇAYA BÖLELİM. BÖLÜNEN HER DİLİMİ TEKRAR 2 YE BÖLELİM VE BİR PİPET YARDIMI İLE RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KALIN YERİNDEN BAŞLAYARAK SARALIM VE UCUNU ISLATALIM. DAHA SONRA PİPETİ İTEREK ÇIKARALIM.TÜM YUFKA PARÇALARI BİTENE KADAR BU İŞLEME DEVAM EDELİM.
YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANI VE BİBERİ BİRAZ RENGİ DÖNÜNCEYE KADAR PİŞİRDİKTEN SONRA KIYMA, SALÇA VE BAHARATLARI İLAVE EDİP İYİCE KAVURALIM.
BU ARADA KIZAN YAĞIMIZDA SARDIĞIMIZ YUFKALARI KIZARTALIM. KIZARAN YUFKALARI FAZLA YAĞINI ATMASI İÇİN KAĞIT HAVLU İÇİNE ALALIM.
KIZARTMA İŞİ BİTTİKTEN SONRA SERVİS TABAĞINA ALDIĞIMIZ YUFKALARI RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ SIRALAYIP, ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT, KIYMA HARCI VE TEREYAĞINDA KIZDIRDIĞINIZ TOZ BİBERİ GEZDİRİP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN..
SEVGİLİ ARKADAŞLAR BEN SUNUMUMU PORSİYON OLARAK YAPTIM.SİZ İSTERSENİZ TÜMÜNÜ SERVİS TABAĞINA ALARAK TA YAPABİLİRSİNİZ.
Yorumlar
Yorum Gönder