KARAMELLİ FINDIK KROKANLI İRMİK HELVASI

KARAMELLİ FINDIK KROKANLI İRMİK HELVASI

MALZEMELER

1,5 SU BARDAĞI İRMİK
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
100 GR TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI DOLMALIK FISTIK

ŞERBETİ İÇİN
1,5 SU BARDAĞI SU
1.5 SU BARDAĞI SÜT
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI HURMA ŞURUBU

FINDIK KROKAN İÇİN

1 SU BARDAĞI FINDIK
1 SU BARDAĞI ŞEKER
 3 DAMLA LİMON SUYU

KARAMEL İÇİN

HAZIR KARAMEL SOS KULLANDIM.

YAPILIŞI
TENCEREYE TEREYAĞINI, SIVIYAĞI VE FISTIĞI İLAVE EDEREK KISIK ATEŞTE İYİCE KAVRULDUKTAN SONRA ÜZERİNE İRMİĞİ İLAVE EDİP, İRMİKLER DE RENGİNİ ALANA KADAR KAVURALIM.
ŞERBETİ İÇİN TOZ ŞEKERİ, SUYU, SÜTÜ VE HURMA ŞURUBUNU İYİCE ÇIRPALIM.İRMİĞİMİZ İYİCE KAVRULDUKTAN SONRA SERBETİNİ VEREREK KARIŞTIRMAYA DEVAM EDELİM.İRMİK SUYU TAMAMEN EMDİĞİNDE TENCEREMİZİ OCAKTAN ALIP KAPAĞINI KAPATIP 25-30 DAKİKA KADAR DİNLENDİRELİM.
BU ARADA KROKANLARI YAPMAK İÇİN TEFLON TAVAYA TOZ ŞEKERİ VE FINDIĞI KOYALIM.KISIK ATEŞTE BİR SÜRE BEKLEDİKTEN SONRA ŞEKER ERİMEYE BAŞLAYINCA KAŞIK YARDIMIYLA İYİCE KARIŞTIRALIM. ŞEKER ERİYİP RENK DEĞİŞTİRDİKTEN SONRA 3 DAMLA LİMON SIKIP 1 DAKİKA KADAR DAHA PİŞİRELİM.
YAĞLI  FIRIN KAĞIDI ÜZERİNE PİŞEN KARIŞIMI DÖKÜP YAYALIM. SOĞUMAYA BIRAKALIM.
BU ARADA DİNLENEN İRMİKLERİ SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNE KARAMEL SOS GEZDİRDİKTEN SONRA FINDIK KROKANLARDAN İLAVE EDELİM.
AFİYET OLSUN.

KROKANLARI DAHA SONRADA KULLANMAK İSTERSENİZ YAĞLI KAĞITTAN ÇIKARDIKTAN SONRA AĞZI KAPALI BİR KAVANOZDA MUHAFAZA EDEBİLİRSİNİZ.




Yorumlar

Popüler Yayınlar