KORUK EKŞİSİ YAPIMI



KORUK EKŞİSİ YAPIMI

MALZEMELER

4 KİLO KORUK
2 YEMEK KAŞIĞI TUZ

YAPILIŞI

İYİCE YIKADIĞIMIZ KORUKLARI 7-8 ADET POŞETE AYIRARAK, POŞETLERİN ÜZERİNE SERT BİR CİSİMLE VURARAK KORUKLARIN SULARININ ÇIKMASINI SAĞLAYALIM.SONRA HER BİR POŞETİ AÇARAK SÜZGÜDEN GEÇİRİP KAYNATMA YAPACAĞIMIZ TENCEREYE ALALIM.
İÇİNE TUZ İLAVE EDEREK YÜKSEK ATEŞTE GÜZELCE KAYNATALIM.BU ARADA KAYNAMA ESNASINDA ÜST TARAFTA OLUŞAN KÖPÜKLERİ  KAŞIK YARDIMIYLA ALALIM.
20-25 DAKİKA KADAR KAYNATTIKTAN SONRA SOĞUMAYA BIRAKALIM.SOĞUDUKTAN SONRA KAVANOZLARA PAY EDEREK SAKLAYALIM.

OLDUKÇA SAĞLIKLI BİR EKŞİ OLAN KORUK SUYUNU SALATALARINIZDA SEVEREK KULLANIRSINIZ..



Yorumlar

Popüler Yayınlar