PIRASALI KİŞ

PIRASALI KİŞ

MALZEMELER

500 GR PIRASA
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
200 ML.KREMA
 3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR
6-7 DAL DEREOTU
KARABİBER
KİMYON TUZ

HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2,5SU BARDAĞI  UN
125 GR TEREYAĞ
1 YUMURTA SARISI
YARIM ÇAY BARDAĞINDAN DAHA AZ SOĞUK SU
TUZ

YAPILIŞI

ODA SICAKLIĞINDA OLAN TEREYAĞI, UN  VE TUZU İLAVE EDEREK ELİMİZLE EZEREK KARIŞTIRIN. ÜZERİNE YUMURTALARI TEK TEK KIRARAK KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN. SOĞUK SUYU  AZAR AZAR İLAVE EDEREK TEKRAR YOĞURUN.HAMUR KATI KIVAM ALINCA YOĞURMAYI BIRAKIN.CIVIK BİR HAMUR OLMAMASI GEREKİYOR. SONRA  HAMURU 30-35 DAKİKA KADAR STREÇ FİLMLE SARIP BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN

BU ARADA HAMUR DİNLENİRKEN İÇ MALZEMEYİ HAZIRLAYALIM.İNCE İNCE DOĞRANAN PIRASALARI ZEYTİNYAĞINDA TUZ, KARABİBER VE KİMYON İLAVE EDEREK SOTELEYİN.
AYRI BİR ÇIRPMA KABINDA YUMURTA,TUZ VE KARABİBERİ İLAVE EDEREK HEPSİNİ ÇIRPIN.
SIRASIYLA  KARIŞIMIN İÇİNE RENDELENEN KAŞAR PEYNİRİNİ,KREMAYI, İNCE KIYILMIŞ DEREOTUNU VE SOTELENEN VE SOĞUYAN PIRASALARI DA İLAVE EDİP KARIŞTIRIN.

BUZDOLABINDA DİNLENEN HAMURU YAĞLI KAĞIT ARASINDA MERDANE İLE AÇIP TART KALIBINA YAYIN ÇATAL BATIRARAK DELİKLER AÇIN.YAĞLI KAĞIT SERİP NOHUTLARI ÜZERİNE KOYARAK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 20 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.
DAHA SONRA ÜZERİNE HAZIRLANAN PIRASALI İÇ HARCI DÖKÜP TEKRAR AYNI ISIDAKİ FIRINDA 25 DAKİKA KADAR DAHA PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN...



Yorumlar

Popüler Yayınlar