BİLYE ÇORBA
BİLYE ÇORBA
MALZEMELER
250 GR KIYMA
1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
1 YUMURTA AKI
TUZ VE KARABİBER
TERBİYESİ İÇİN GEREKLİ MALZEME
1 YUMURTA SARISI
1 LİMON SUYU
KIVAM İÇİN GEREKLİ MALZEME
1 YEMEK KAŞIĞI UN
ÜZERİ İÇİN
TEREYAĞ VE KURU NANE
YAPILIŞI
PİRİNÇLERİ YIKANIP SÜZÜLDÜKTEN SONRA, KIYMA, YUMURTA AKI TUZ VE KARABİBER İLE İYİCE YOĞRULUR.
YOĞRULAN KÖFTE HARCINDAN BİLYE ŞEKLİNDE MİNİK KÖFTELER YAPILARAK UNLANMIŞ BİR TEPSİYE ALINIR.
ÇORBA TENCERESİNE ET SUYU VE İÇME SUYU İLE BİRLİKTE BİRAZ TUZ VE 1 YEMEK KAŞIĞI KADAR ZEYTİNYAĞI İLAVE EDİLEREK KAYNAMASI SAĞLANIR.
KAYNAYAN SUYA MİNİK KÖFTELER ATILARAK PİŞMESİ SAĞLANIR.
PİŞMESİNE YAKIN AYRI BİR TAVADA UN TEREYAĞ İLE KAVRULARAK ÇORBA SUYUNDAN ALINIP İNCELTİLMEK SURETİYLE ÇORBAYA İLAVE EDİLİR.
SON OLARAK BİR KASEDE YUMURTA SARISI VE LİMON SUYU KÖPÜRENE KADAR ÇIRPILDIKTAN SONRA ÇORBAYA İLAVE EDİLEREK 2 DAKİKA KADAR KAYNATILIP ÇORBANIN ALTI KAPATILIR.
SERVİS TABAĞINA ALINARAK ÜZERİNE ARZUYA GÖRE TEREYAĞLI NANE KIZDIRIP SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder