KULAK ÇORBASI (AYDIN YÖRESEL ÇORBASI)


KULAK ÇORBASI (AYDIN YÖRESEL ÇORBASI)

MALZEMELER

HAMUR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 SU BARDAĞI UN
2 ADET YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ


İÇ MALZEMESİ İÇİN

250 GR.AZ YAĞLI DANA KIYMA
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA KARABİBER
BİR TUTAM TUZ

ÇORBA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
HAZIRLANAN HAMUR (KULAK) ÇORBALIK
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
4 SU BARDAĞI ET SUYU
1 SU BARDAĞI SU

ÜZERİ İÇİN

TEREYAĞ DA KIZDIRILAN NANE VEYA KIRMIZI TOZ BİBER


YOĞURMA KABINA UN TUZ VE YUMURTA İLAVE EDİLEREK YOĞURUN..YOĞURMA ESNASINDA  HAMURA ÇOK AZ SU İLAVE ETMEK GEREKEBİLİR.HAMUR KIVAM ALDIKTAN SONRA 30 DAKİKA KADAR ÜZERİNİ ÖRTEREK DİNLENDİRİN.


DAHA SONRA HAMURU 3 ADET BEZEYE AYIRARAK HER BEZEYİ AÇIP  MANTI YAPAR GİBİ KARELERE KESİP KAVURDUĞUNUZ KIYMADAN İÇLERİNE İLAVE EDİN.


HER KAREYİ RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ÜÇGEN ŞEKLİNDE KAPATIN.


ÜÇGEN ŞEKLİNİ ALAN HAMURLARI UNLANMIŞ BİR TEPSİYE ALIN.HAMURLARIN GERİ KALAN KENAR KISIMLARINI DA MİNİK MİNİK DOĞRAYIN.DAHA SONRA BUNLARIDA ÇORBANIN İÇİNDE ATACAĞIZ.


ÇORBA YAPIMI İÇİN TENCEREYE TEREYAĞI VE SALÇAYI ALARAK İYİCE KAVURDUKTAN SONRA  ET SUYUNU VE İÇME SUYUNU İLAVE EDEREK KAYNATALIM.
KAYNAYAN ET SUYUNA KULAK ÇORBALIKLARINI, NOHUTU VE HAMUR PARÇACIKLARINI DA İÇİNE ATARAK PİŞENE KADAR KAYNATALIM.
PİŞEN ÇORBAMIZI SERVİS KASESİNE ALARAK ÜZERİNE KIZDIRILAN TOZ BİBER VEYA NANE GEZDİREREK SERVİS YAPALIM.

AFİYET OLSUN..

SEVGİLİ DOSTLAR AYDIN YÖREMİZE AİT BU ÇORBA  MAKARNA KESİMİ SIRASINDA HEMEN HEMEN HER EVDE YAPILAN GELENEKSEL BİR ÇORBADIR.
ADINDAN DA ANLAŞILACAĞI ÜZERE MAKARNA HAMURUNUN KIYISINDAN, KULAĞINDAN ARTAN HAMUR PARÇALARINDAN HAZIRLANARAK YAPILIR.

ÇOK SEVEREK TÜKETİLEN BİR ÇORBADIR.ARTIK BU ÇORBA İÇİN MAKARNA YAPIMI BEKLENİLMEDEN ÖZEL OLARAK HAMUR AÇILIR HAZIRLANIR VE AFİYETLE YENİR...



Yorumlar

Popüler Yayınlar