ISPANAKLI TORTELLİNİ
ISPANAKLI TORTELLİNİ
MALZEMELER
3-3,5 SU BARDAĞI UN
3 YUMURTA
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
1 TUTAM TUZ
250 GR.ISPANAK
İÇ HARCI İÇİN
250 GR ISPANAK
250 GR TUZLU LOR PEYNİRİ
KARABİBER
MUSKAT RENDESİ
SOS İÇİN
200 GR TEREYAĞI
2-3 DAL TAZE FESLEĞEN ( YOKSA BİR YEMEK KAŞIĞI KURU FESLEĞEN)
1 DİŞ EZİLMİŞ SARIMSAK
TUZ KARABİBER
HAMURU YOĞURMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE YIKAYIP AYIKLADIĞIMIZ ISPANAKLARDAN 250 GR.NI YARIM FİNCAN SU İLE ISPANAKLAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRELİM.
DAHA SONRA BLENDER DAN GEÇİREREK PÜRE HALİNE GETİRELİM VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.
HAMURUN ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇTIKTAN SONRA YUMURTAYI, TUZU VE ZEYTİNYAĞINI İLAVE EDEREK KARIŞTIRALIM.
DAHA SONRA SOĞUYAN PÜRE HALİNDEKİ ISPANAKLARI DA İLAVE EDEREK İYİCE YOĞURALIM. HAMURU 30 DAKİKA KADAR DİNLENDİRELİM..
DİNLENEN HAMURU 2 EŞİT PARÇAYA AYIRIP HER BİRİNİ OKLAVA İLE YUVARLAK ŞEKİLDE AÇALIM.
AÇTIĞINIZ HAMURU YUVARLAK OLACAK ŞEKİLDE ÇAY BARDAĞI VEYA YUVARLAK KALIPLARLA KESELİM.
İÇ HARC İÇİN 250 GR.ISPANAĞI ÇOK AZ ZEYTİNYAĞINDA SOTELEYELİM VE ILITALIM.
İÇİNE TUZLU LOR PEYNİR, KARABİBER VE MUSKAT RENDESİ İLAVE EDELİM.
YUVARLAK HAMURLARIN İÇİNE İÇ HARCIMIZDAN KOYARAK, RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KAPATALIM.
HAZIRLADIĞINIZ TORTELLİNİLERİ UN SERİLİ BİR TEPSİYE ALALIM..
BÖYLELİKLE HAMURUN HAZIRLANMA AŞAMASINI TAMAMLAMIŞ OLDUK.
ŞİMDİ PİŞİRME AŞAMASINA GEÇELİM.
PİŞİRME:
TENCEREDE KAYNAYAN SUYUN İÇİNE TORTELLİNİLERİ ATARAK 4-5 DAKİKA KADAR HAŞLAYIN.
BAŞKA BİR TAVADA TEREYAĞINI ERİTİP KIYILMIŞ FESLEĞENLERİ EKLEYİP BİR İKİ KEZ KARIŞTIRIN.SARIMSAĞI EKLEYİP TUZ VE KARABİBERLE TATLANDIRIN.
HAŞLAYIP SÜZÜLEN TORTELLİNİLERİ TAVAYA İLAVE EDİN.
DAHA SONRA SERVİS TABAĞINA ALARAK SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN..
SEVGİLİ ARKADAŞLAR BU HAMURU SADECE ISPANAKLI DEĞİL DOMATESLİ VE HAVUÇLU DA YAPABİLİRSİNİZ.GÖRSELDE HEM HAVUÇLU HEM ISPANAKLI OLARAK YAYINLADIM...
Yorumlar
Yorum Gönder