KENGER YEMEĞİ (AYDIN MUTFAĞI)
KENGER YEMEĞİ (AYDIN MUTFAĞI)
MALZEMELER
5-6 ADET TEMİZLENMİŞ KENKER
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET DOMATES
1 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
TUZ VE SU
YAPILIŞI
KENGERLERİN DİKENLİ YERLERİNİ SIYIRIP TEMİZLEYELİM.SERT KABUK KISIMLARINI DA AYIKLADIKTAN SONRA İYİCE YIKAYALIM.
2 ŞER PARMAK KALINLIĞINDA DOĞRAYIP LİMONLU SUYA ATALIM.
BU ARADA TENCEREDE SOĞANLARI YEMEKLİK DOĞRAYIP ZEYTİNYAĞI İLE BİRAZ PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURALIM.SONRA DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ İLAVE EDEREK TEKRAR KAVURUP, İÇİNE KENGERLERİ VE ÜSTÜNÜ GEÇECEK KADAR SICAK SU İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM.BU ŞEKİLDE 10 DAKİKA KADAR HIZLI ATEŞTE PİŞİRDİKTEN SONRA, İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ ATALIM.YAKLAŞIK 10-15 DAKİKA KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRDİKTEN SONRA OCAKTAN ALIP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder