KIYMALI PIRTIK BÖREĞİ
KIYMALI PIRTIK BÖREĞİ
MALZEMELER
3 ADET YUFKA
400 GR.DANA KIYMA
YARIM DEMET MAYDANOZ
TUZ,KARABİBER,KEKİK,PUL BİBER
SOS İÇİN:
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI ERİTİLMİŞ TEREYAĞ
YAPILIŞI
BÖREK YAPMAYA BAŞLADIĞINIZDA YUFKAYI AÇIP YIRTIK OLDUĞUNU GÖRÜNCE EMİNİM HEPİMİZİN MORALİ ÇOK BOZULUYORDUR.YIRTIK PIRTIK OLAN BU YUFKADAN O HALDE BİZDE PIRTIK BÖREĞİ YAPARIZ.
YUFKALARI RULO ŞEKLİNDE SARDIKTAN SONRA 1 CM KALINLIĞINDA KESELİM.
KESME İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA HEPSİNİ AÇARAK BİR KABA ALALIM.
YUMURTA, SÜT, ERİTİLMİŞ TEREYAĞ İLE HAZIRLADIĞIMIZ SOSLA ISLATIP HARMANLAYALIM.
KAVRULAN KIYMAYI BAHARATLARLA TATLANDIRDIKTAN SONRA ,FIRIN KABININ ZEMİNİNİ YAĞLAYIP ŞERİTLER HALİNDE KESTİĞİMİZ YUFKALARIN YARISINI TEPSİNİN ZEMİNİNE YERLEŞTİRELİM.
ÜZERİNE KIYMAYI DÖKELİM. KALAN YUFKALARLA KIYMA HARCININ ÜSTÜNÜ KAPATALIM.
KALAN SOSU DA YUFKALARIN ÜZERİNE DÖKEREK 190 DERECE PİŞİRELİM.
İSTER SADE İSTER YOĞURTLU VE SOSLU OLARAK SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder