GÜVEÇTE ETLİ EBEGÜMECİ SARMASI

GÜVEÇTE ETLİ EBEGÜMECİ SARMASI

MALZEMELER

2 BAĞ EBEGÜMECİ YAPRAĞI
250 GR. DANA KIYMA
250 GR. KUZU KABURGA
1 SU BARDAĞI BULGUR
2 BAŞ KURU SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 SU BARDAĞI DOMATES PÜRESİ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI  TEREYAĞ
8-9  DAL MAYDANOZ-DEREOTU-NANE
TUZ VE KARABİBER


YAPILIŞI

 EBE GÜMECİ YAPRAKLARININ SAPLARINI KESİP YIKAYALIM.


SİRKELİ SUDA BİR SÜRE BEKLETTİKTEN SONRA YIKAYALIM VE SICAK SUYA BATIRIP ÇIKARTALIM.


EBEGÜMECİ YAPRAKLARINI SÜZDÜKTEN SONRA İÇ HARCIMIZI HAZIRLAYALIM.

İÇ HARCIMIZ İÇİN TÜM MALZEMELERİ( BULGUR,KIYMA,İNCE DOĞRANAN SOĞAN VE YEŞİLLİKLER, BİBER , DOMATES SALÇASI, DOMATES PÜRESİ, ZEYTİNYAĞ TUZ VE KARABİBER) KARIŞTIRMA KABINA ALARAK GÜZELCE HARMANLAYALIM. 

YAPRAKLARI HAZIRLADIĞIMIZ İÇTEN İLAVE EDELİM.

SIKICA SARALIM.

KUZU KABURGALARI GÜVEÇ TAVASININ ALTINA YERLEŞTİRELİM.

SARDIĞIMIZ SARMALARI ETLERİN ÜZERİNE GÜVEÇ TAVASINA YERLEŞTİRELİM.


TÜM EBEGÜMECİ YAPRAKLARI SARILDIKTAN SONRA EN ÜSTÜNE YİNE KUZU KABURGA KOYUP  1  YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI GEZDİREREK TAVANIN AĞZINI KAPATIP OCAĞA ALALIM.

İLK ÖNCE YÜKSEK ATEŞTE DAHA SONRA KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN..

Yorumlar

Popüler Yayınlar