SEBZELİ TAVUK SARMA


 SEBZELİ TAVUK SARMA

MALZEMELER
3 ADET TAVUK GÖĞSÜ
2 ADET KIRMIZI BİBER
2 ADET YEŞİL BİBER
250 GR.MANTAR
200 GR KAŞAR PEYNİRİ
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
TUZ
KARABİBER


SOS İÇİN

1 ADET BÜYÜK BOY SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI ERİTİLMİŞ TEREYAĞ
MUSKAT RENDESİ
KARABİBER
TUZ
1 SU BARDAĞI SU


YAPILIŞI



TÜM SEBZELERİ YIKAYIP İNCE İNCE DOĞRAYALIM.İLK ÖNCE  MANTARLARI  SONRA DA BİBERLERİ İLAVE EDEREK ZEYTİNYAĞINDA  SOTELEYELİM VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.SOĞUDUKTAN SONRA İÇİNE KAŞAR RENDELEYİP TUZ VE KARABİBER İLAVE EDELİM.


TAVUK GÖĞÜSLERİNİ FİLETO OLARAK KESELİM VE STREÇ FİLM ARASINDA BİRAZ  DÖVEREK İNCELTELİM.

İNCELTTİĞİMİZ FİLETOLARIN ÜZERİNE TUZ VE ZEYTİNYAĞI GEZDİREREK 15-20 DAKİKA KADAR BEKLEYELİM.


HER FİLETONUN İÇİNE KAŞARLI SEBZELİ HARÇTAN KOYALIM.


RULO ŞEKLİNDE SARDIKTAN SONRA AÇILMAMASI İÇİN KÜRDANLA KAPATALIM.

SARMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA BORCAMA VEYA FIRIN KABINA ALALIM.


BİR KABIN İÇİNE BİBER VE DOMATES SALÇASINI ALARAK SU İLE AÇALIM. İÇİNE RENDELENEN SOĞANLARI. SARIMSAĞI TUZ,KARABİBER MUSKAT RENDESİ VE ERİTİLMİŞ TEREYAĞI  İLAVE EDEREK TAVUK SARMALARIN ÜZERİNE DÖKELİM. 
180-190 DERECE ISIDAKİ FIRINA VERELİM.
İYİCE KIZARDIKTAN SONRA SICAK SICAK SERVİS YAPALIM.

AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Popüler Yayınlar