EV YAPIMI ISPANAKLI FETTUCİNİ
EV YAPIMI ISPANAKLI FETTUCİNİ
MALZEMELER
350 GR.ISPANAK
3,5 SU BARDAĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1,5 ÇAY KAŞIĞI TUZ
SOS İÇİN
1 PAKET KREMA
2 YEMEK KAŞIĞI PARMESAN PEYNİRİ RENDESİ
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 DİŞ SARIMSAK
TUZ KARABİBER
ÜZERİ İÇİN
2 ÇORBA KAŞIĞI PARMESAN PEYNİRİ RENDESİ
YAPILIŞI
ISPANAĞIN KÖK KISIMLARINI KESİP YIKADIKTAN SONRA TENCERE ALARAK KISIK ATEŞTE KENDİ SUYUYLA YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRELİM.
PİŞTİKTEN SONRA RONDO DAN GEÇİREREK PÜRE HALİNE GETİRELİM VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.
KARIŞTIRMA KABINA UNU ALALIM ORTASINI HAVUZ GİBİ YAPTIKTAN SONRA YUMURTA, ISPANAK PÜRESİ, ZEYTİNYAĞI VE TUZU İLAVE EDEREK YOĞURALIM.
HAMURU EN AZ YARIM SAAT KADAR DİNLENDİRDİKTEN SONRA İKİYE BÖLEREK
UNLANMIŞ TEZGAH ÜSTÜNDE AÇALIM.
YUVARLAK OLARAK AÇILAN HAMURUN KENARLARINDAN KESEREK KARE HALİNE DÖNÜŞTÜRELİM.
OKLAVA VEYA CETVEL YARDIMI İLE SERÇE PARMAĞININ KALINLIĞINDA KESEREK UNLANMIŞ TEPSİYE ALALIM.
KESME İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA BİRBİRİNE YAPIŞMAMASI İÇİN UNLAYARAK ÇATALLA SARIP BİR KABA ALALIM.
TENCEREYE SU İLAVE EDEREK KAYNADIKTAN SONRA MAKARNALARI EN AZ 6-7 DAKİKA KADAR HAŞLAYIN.
BU ARADA MAKARNALAR HAŞLANIRKEN SOSU HAZIRLAYIN.
TEREYAĞINI DERİN BİR TAVAYA ALIP ERİDİKTEN SONRA ÖNCE SARIMSAKLARI ATIP 1 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.
DAHA SONRA KREMAYI EKLEYİP KARIŞTIRIN.KREMA ISINDIKTAN SONRA PARMESAN PEYNİRİ RENDESİ VE KARABİBERİ EKLEYİN.
BU ARADA HAŞLANAN MAKARNALARI SÜZÜP HAZIRLADIĞINIZ SOSUN İÇİNE ALARAK GÜZELCE HARMANLAYIN VE SERVİS TABAĞINA ALIN.
ÜZERİNE PARMESAN PEYNİRİ SERPEREK SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder