HAMBURGER EKMEĞİ
HAMBURGER EKMEĞİ
MALZEMELER
1 KG.UN
1,5 ÇAY BARDAĞI AYÇİCEK YAĞI
1 PAKET YAŞ MAYA
3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞI
YOĞURMA KABINA TÜM MALZEMELERİ ALARAK YOĞURALIM.HAMUR ELİMİZE YAPIŞMAYACAK HALE GELDİĞİNDE YOĞURMAYI BIRAKIP.HAMURU MAYALANMAYA BIRAKALIM.
MAYALANAN HAMURDAN KÜÇÜK BEZELER ALIP ELİMİZLE YUVARLAK ŞEKİL VERİP TEPSİYE DİZELİM.
HER BEZENİN ÜSTÜNE ÇOK AZ SIVI YAĞLA YAĞLAYIP 30 DAKİKA KADAR 2.MAYALANMAYI YAPTIKTAN SONRA 180 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM.
NOT..UN MİKTARI KULLANDINIZ UNUN RANDIMANINA GÖRE FARKLILIK GÖSTEREBİLİR.O NEDENLE UN ÖLÇÜSÜNÜ ARTIRIP EKSİLTEBİLİRSİNİZ...ELİNİZE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE ETMELİSİNİZ.
AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder