PEYNİR BİBERİ TURŞUSU
PEYNİR BİBERİ TURŞUSU
MALZEMELER
1 KG PEYNİR BİBERİ
2 -3 DİŞ SARIMSAK
6-7 ADET NOHUT
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1,5 SU BARDAĞI SİRKE
3 SU BARDAĞI SU
3 YEMEK KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI
KAYNATIP ILIYAN SUYUN İÇİNE TUZ ATARAK ÇÖZÜLMESİNİ VE SOĞUMASINI BEKLEYİN.
YIKADIĞINIZ VE UZUN SAPLARINDAN KESTİĞİNİZ PEYNİR BİBERLERİNİ KAVANOZA YERLEŞTİRİN.
İÇİNE ŞEKER, NOHUT. SARIMSAK , SİRKE VE TUZLU SU KOYARAK AĞZINI SIKICA KAPATARAK SERİN VE KARANLIK BİR YERDE SAKLAYINIZ.
SONBAHARDA KURDUĞUNUZ BU TURŞU TÜM KIŞ BOYUNCA VE İLKBAHARDA SOFRALARINIZI RENKLENDİRECEK...
MEVSİM İTİBARİYLE HASAT SEZONU SONBAHAR OLAN PEYNİR BİBERİ HEM TAZE OLARAK HEM DOLMALIK HEMDE TURŞU KURMAK İÇİN ÇOK İDEAL VE LEZZETLİ BİR BİBERDİR.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder