GÜLLAÇ BÖREĞİ
GÜLLAÇ BÖREĞİ
MALZEMELER
1 PAKET GÜLLAÇ
3 ADET YUMURTA
2 SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ
İÇ HARCI İÇİN
200 GR. BEYAZ PEYNİR
1 BAĞ DEREOTU
TUZ
KARABİBER
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI KÜNAR
1 TATLI KAŞIĞI ÇÖREK OTU
YAPILIŞI
YUMURTALAR İLE BİRLİKTE SÜT, SIVI YAĞ VE TUZU İYİCE ÇIRPIN.
GÜLLAÇ YAPRAKLARINI ZEMİNİNİ YAĞLADIĞINIZ YUVARLAK FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİP ARALARINA SIVI SOSTAN İLAVE EDİN.BU İŞLEMİ GÜLLAÇLARIN YARISI NA KADAR UYGULAYIP ARASINA PEYNİRLİ İÇ HARÇTAN İLAVE EDEREK, GERİ KALAN GÜLLAÇ YAPRAKLARINI ARALARINA SOS İLAVE EDEREK ISLATIN.
KALAN SOSU GÜLLAÇ YAPRAKLARIN EN ÜSTÜNE DE İLAVE EDİP ÇÖREK OTU VE KAVRULMUŞ KÜNAR SERPEREK 180 DERECE FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder