HAZIR YUFKADAN HAVUÇ DİLİMİ BAKLAVA
HAVUÇ DİLİMİ BAKLAVA
MALZEMELER
1 PAKET BAKLAVALIK YUFKA
250 GR TEREYAĞI
2 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
ŞERBETİ İÇİN
3 SU BARDAĞI ŞEKER
SU BARDAĞI SU
1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU
ÜZERİ İÇİN
ANTEP FISTIĞI
YAPILIŞI
İLK ÖNCE TATLIMIZIN ŞERBETİNİ HAZIRLAYALIM.3 SU BARDAĞI SU VE 3 SU BARDAĞI ŞEKERİ KAYNATIP KIVAM ALINCA İÇİNE 1 TATLI KAŞIĞI LİMONU İLAVE EDEREK 2-3 DAKİKA KADAR DAHA KAYNATTIKTAN SONRA OCAKTAN ALIP SOĞUMAYA BIRAKALIM.
TÜM BAKLAVALIK HAMURU YUVARLAK BİR ŞEKİLDE KESELİM. KESTİĞİNİZ YUFKALARI YAĞLANMIŞ TEPSİYE 20 KAT OLARAK ARALARINI ERİTİLEN TEREYAĞ İLE YAĞLAMAK SURETİYLE YERLEŞTİRELİM.( KENARLARINDAN ÇIKAN YUFKALARI DA ARALARA YERLEŞTİREBİLİRSİNİZ) 20 KATTAN SONRA ÜSTÜNE DÖVÜLMÜŞ CEVİZLERİ SERPELİM , GERİ KALAN 20 YUFKA İÇİNDE AYNI İŞLEMİ UYGULAYALIM.
TEPSİYE YERLEŞTİRDİĞİMİZ BAKLAVAYI ÜÇGEN ŞEKİLDE KESTİKTEN SONRA KALAN TEREYAĞI TEKRAR KIZDIRIP SICAK SICAK BAKLAVALARIN ÜZERİNE GEZDİRELİM.
180 DERECE ISIDA ÜSTLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
SOĞUYAN ŞERBETİ BAKLAVALARA DÖKELİM .TATLI SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE ANTEP FISTIĞI İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder