KAPYA BİBERLİ VE BAHARATLI TUZLU KURABİYE
KAPYA BİBERLİ VE BAHARATLI TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
50 GR ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞ
1 YUMURTANIN AKI ( SARISI ÜSTÜNE)
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
4 ADET KÖZLENMİŞ KAPYA BİBER PÜRESİ
1 TATLI KAŞIĞI SİRKE
1 TATLI KAŞIĞI TUZ ( TUZ MİKTARI TERCİHİNİZE KALMIŞ)
4-5 DAL DEREOTU VE TAZE NANE
1 TATLI KAŞIĞI ÇÖREK OTU
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
1 ÇAY KAŞIĞI ZERDEÇAL
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN (YAKLAŞIK 2,5 3 SU BARDAĞI GİBİ)
ÜZERİ İÇİN
SUSAM
YAPILIŞI
YOĞURMA KABINA KABARTMA TOZU VE UN HARİÇ TÜM MALZEMELERİ KOYUP KARIŞTIRALIM.
DAHA SONRA KABARTMA TOZU VE UNU İLAVE EDEREK YOĞURALIM. ÇOK SERT BİR HAMUR OLMAYACAK..
YOĞRULAN HAMURU İKİYE BÖLÜP YAĞLI KAĞIT ARASINA ALARAK 1 PARMAK KALINLIĞINDA AÇALIM. ÇAY BARDAĞININ AĞZIYLA KESEREK YUVARLAK HAMURLAR ELDE EDEBİLİR VEYA ELİNİZLE HAMURDAN PARÇALAR KOPARARAK İSTEDİĞİNİZ ŞEKLİ VEREBİLİRSİNİZ.
HAMURLARI YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE ALARAK ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP SUSAM SERPTİKTEN SONRA 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder