ZEYTİN VE KEKİKLİ MISIR UNLU EKMEK

ZEYTİN VE KEKİKLİ MISIR UNLU EKMEK

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞI BUĞDAY UNU
1 BARDAK ILIK SU
10 GR. KURU MAYA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ. 
YARIM ÇAY BARDAĞI DİLİMLİ SİYAH ZEYTİN
1 ÇORBA KAŞIĞI KEKİK

YAPILIŞI:

KARIŞTIRMA KABIMIZA UNLARLA BİRLİKTE KURU MAYA TUZ, ZEYTİN VE KEKİĞİ İLAVE EDEREK AZAR AZAR SU İLAVESİYLE YOĞURMAYA BAŞLAYALIM.HAMUR KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINA GELİNCE ÜZERİNİ ÖRTÜP MAYALANDIRALIM.
MAYALANAN HAMURU YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN KABIMIZA ALARAK  ÜZERİNE TEKRAR ZEYTİN SERPEREK  200 DERECE ISIDAKİ FIRINA VERELİM.
YAKLAŞIK 40-45 DAKİKA SONRA EKMEKLERİNİZ PİŞECEKTİR.

AFİYET OLSUN..

FIRIN ISI KAPASİTELERİ MARKALARI VE PERFORMANSLARI FARKLI OLABİLDİĞİNDEN İLKİNDE RANDIMAN ALAMAZSANIZ PİŞİRME SAATİNİ KENDİ FIRIN NİTELİĞİNE GÖREDE AYARLAYABİLİRSİNİZ. İLK DENEMELERDE BAŞARISIZ  OLSAKTA PES ETMEK YOK..SEVGİLER

Yorumlar

Popüler Yayınlar