CEVİZLİ KADAYIF TATLISI
CEVİZLİ KADAYIF TATLISI
MALZEMELER
300 GR.ÇİĞ KADAYIF
125.GR.TEREYAĞI
1 SU BARDAĞI CEVİZ
ŞERBETİ İÇİN
3 SU BARDAĞI ŞEKER
3.5 SU BARDAĞI SU
1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU
YAPILIŞI
TATLIMIZA ŞERBETİ HAZIRLAYARAK BAŞLAYIP, ILIMAYA BIRAKACAĞIZ. SUYU VE ŞEKERİ TENCEREMİZE ALARAK KAYNAMAYA BAŞLAYIP, KIVAM ALINCA LİMON SUYUNU DA İLAVE EDEREK 2 DAKİKA SONRA ALTINI KAPATALIM.
BU ARADA TEREYAĞINI ERİTİP, KADAYIFLA HARMANLAYARAK, YARISINI TEPSİYE YERLEŞTİRELİM VE CEVİZLERİ DE SERPEREK DİĞER YARIM KALAN KADAYIFI DA ÜSTÜNÜ ÖRTECEK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİP AVUÇ İÇİMİZLE BASTIRIP SIKIŞMASINI SAĞLAYALIM.
180 DERECE ISIDA GÜZELCE PİŞEN KADAYIFIMIZI FIRINDAN ALARAK 3-4 DAKİKA SONRA SOĞUYAN ŞERBETİ ÜSTÜNE DÖKELİM.
TATLIMIZ SERVİSE HAZIRDIR.ÜSTÜNÜ ANTEP FISTIKLA VE DONDURMA İLAVESİYLE SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.☝☺❤❤
Yorumlar
Yorum Gönder