SARAYLI TATLISI (AYDIN İLİ YÖRESEL TATLISI)
SARAYLI TATLISI
MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
2 SU BARDAĞI SÜT
2 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
BİRAZ TUZ
ALDIĞI KADAR UN
ŞURUBU İÇİN:
4 SU BARDAĞI ŞEKER
4,5 SU BARDAĞI SU
KÜÇÜK YARIM LİMON SUYU
İÇİ İÇİN:
500 GR.SUSAM
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
ÜZERİ İÇİN:
4-5 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
YAPILIŞI:
İLK ÖNCE ŞERBETİMİZİ HAZIRLAYALIM Kİ İŞLEM SONUNA KADAR SOĞUSUN. 4.5 SU BARDAĞI SU DOLU TENCEREMİZE , 4 SU BARDAĞI ŞEKERİ İLAVE EDEREK KAYNATALIM.KIVAM ALINCA YARIM LİMON SUYUNU DÖKÜP 1 DAKİKA KADAR KAYNADIKTAN SONRA ALTINI KAPATALIM.
SİMDİ SUSAMI TEFLON BİR TAVADA KAVURUP, SOĞUDUKTAN SONRA BLENDER DAN GEÇİRİP İYİCE EZELİM.
ŞİMDİDE HAMURUMUZU YAPMAYA BAŞLAYALIM......
SÜTÜMÜZÜ YOĞURMA KABINA ALDIKTAN SONRA, YUMURTA,ZEYTİNYAĞI,SİRKE TUZ VE UNU İLAVE EDEREK YOĞURALIM. HAMUR ÇOK YUMUŞAK OLMAMALI.(YAKLAŞIK 7 SU BARDAĞI UN KOYUYORUM.)YOĞRULAN HAMURUMUZU BİRAZ DİNLENDİRİP 6 BEZEYE AYIRALIM.VE HER BEZEYİ İNCECİK AÇIP ÜZERİNE FIRÇA YARDIMIYLA ERİTTİĞİMİZ TEREYAĞINI SÜRÜP, SUSAM EZMEMİZDEN İLAVE EDEREK HAMURUMUZU OKLAVAYA SARIP, BÜZGÜ HALİNE GETİRDİKTEN SONRA OVLAVAYI ÇEKELİM. 2 PARMAK KALINLIĞINDA KESEREK FIRIN TEPSİMİZE YERLEŞTİRELİM.KALAN BEZELERİ DE İŞLEM SONUNA KADAR AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDELİM.
HAMURLARIN ÜZERİNE KIZDIRILMIŞ TEREYAĞI GEZDİRİLDİKTEN SONRA 180 DERECE ISIDAKİ BİR FIRINDA GÜZELCE KIZARTALIM.
FIRINDAN ÇIKAN TATLIMIZIN ÜSTÜNE 2 DAKİKA SONRA SOĞUYAN ŞERBETİ DÖKELİM.
1 SAAT KADAR DİNLENDİKTEN SONRA TATLIMIZ SERVİSE HAZIRDIR.
AFİYET OLSUN☺
GÜNAYDIN SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM. BUGÜN YİNE HATIRALARIM CANLANDI GÖZÜMÜN ÖNÜNDE, TATLIMI HAZIRLARKEN VE YAZARKEN HEM DUYGULANDIM
HEM SEVİNDİM. KAYBETTİKLERİMİ RAHMETLE ANIP. YAPACAK OLAN SİZ DEĞERLİ TAKİPÇİLERİME GÜZEL BİR TATLI TARİFİ VERDİĞİM İÇİN. EMİNİM SİZLERDE YAPARKEN KENDİ ANILARINIZ, İKRAM EDECEĞİNİZ KİŞİLER SEVDİKLERİNİZ AKINIZA GELECEKTİR..SAĞLICAKLA KALIN.
Yorumlar
Yorum Gönder