EKMEK DOLMASI
EKMEK DOLMASI
MALZEMELER
1 ADET DOLMALIK EKMEK
1 ADET EKMEK İÇİ
300 GR.KIYMA
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 SU BARDAĞI KESE YOĞURDU
1.5 SU BARDAĞI ET SUYU
YARIM DEMET MAYDANOZ
TUZ ,KARABİBER
YAPILIŞI
1 GECE DIŞARDA BAYATLAMASI SAĞLANAN DOLMALIK EKMEK VE 1 ADET EKMEĞİN İÇLERİNİ ALARAK, BİR TEPSİ İÇİNDE ELİMİZLE UFALAYALIM ( ÇOK KÜÇÜK UN HALİNE GELMEMESİNE DİKKAT EDELİM).
KAVURMA TENCEREMİZDE KIYMAMIZI 1 KAŞIK TEREYAĞI İLE KAVURDUKTAN SONRA UFALANAN EKMEK İÇLERİNİ VE CEVİZİ İLAVE EDEREK İYİCE KAVURALIM.
KAVRULAN EKMEK İÇİNİN İÇİNE İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZLARI, TUZU VE KARABİBERİ DE İLAVE ETTİKTEN SONRA EKMEĞİMİZİ DOLDURALIM VE EKMEĞİMİZİN KAPAK KISMINI KAPATALIM.
DAHA SONRA EKMEĞİMİZİ ET SULU BUHARDA PİŞİRMEK ÜZERE TENCEREMİZE ALARAK YUMUŞAMASINI SAĞLADIKTAN SONRA, TENCERENİN DİBİNDE KALAN ET SUYUNU EKMEĞİN ÜSTÜNE GEZDİRELİM VE DİKKATLİCE DAĞILMADAN SERVİS TABAĞINA ALARAK ÜZERİNE YOĞURT, SALÇALI SOS VE MAYDANOZ GEZDİREREK SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN...❤
BUGÜN SİZE YİNE YÖRESEL YEMEĞİMİZ OLAN VE RAMAZAN AYINDA ÇOK YAPILAN EKMEK DOLMASINI TARİF ETMEYE ÇALIŞTIM.ZAHMETLİ GİBİ GÖRÜNEN LAKİN OLDUKÇA BASİT BU DOLMAYI, ÖZELLİKLE HİÇ YEMEMİŞ VE YAPMAMIŞ OLANLARA ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.HAYIRLI RAMAZANLAR SEVGİLİ DOSTLAR....
Yorumlar
Yorum Gönder