PAZILI PEYNİRLİ RAVİOLİ
PAZILI PEYNİRLİ RAVİOLİ
MALZEMELER
HAMUR İÇİN
1 BAĞ BAZI
4 YUMURTA
500 GR.UN
TUZ
İÇ MALZEME İÇİN
250 GR.RİCOTTO PEYNİRİ
3 YAPRAK PAZI
SOS İÇİN
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI KEREVİZ RENDESİ
2 DİŞ SARIMSAK
2 ÇAY KAŞIĞI FESLEĞEN
3 YAPRAK PAZI
TUZ
KARABİBER
AZ TOZŞEKER
ÜZERİ İÇİN
PERMESAN PEYNİRİ
HAMURA SÜRMEK İÇİN
2 ADET YUMURTA BEYAZI
YAPILIŞI
PAZILARIN SERT SAP KISIMLARI KESİP YIKAYALIM.
PAZI YAPRAKLARINI İRİ İRİ DOĞRAYARAK 4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI İLE BİRLİKTE KISIK ATEŞTE KENDİ SUYUNU SALANA KADAR PİŞİRELİM.
AYNI TENCERENİN İÇİNDE BLENDARLA EZEREK PÜRE HALİNE GETİRELİM.VE SOĞUMAYA BIRAKALIM
YOĞURMA KABINA ALDIĞIMIZ 500 GR.UNUN ORTASINI AÇIP 4 YUMURTA, TUZ VE SOĞUYAN PAZI PÜRESİNİ İLAVE EDEREK YOĞURALIM.
ÖNEMLİ NOT::: (PAZI SÜRESİNİN YOĞUNLUĞUNA GÖRE UN MİKTARI DEĞİŞEBİLİR.YOĞURURKEN UN İLAVESİ GEREKEBİLİR.ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE ETMELİSİNİZ.)
HAMURU YARIM SAAT DİNLENDİRELİM.
4 EŞİT PARÇAYA AYIRDIĞIMIZ HAMURLARIN ÜZERİNE NEMLİ BEZ ÖRTELİM.
HER BİR BEZEYİ YUVARLAK ŞEKİLDE AÇALIM.
AÇTIĞIMIZ HAMURA EŞİT ARALIKLARLA PEYNİR YERLEŞTİRİP YUMURTA AKI SÜRELİM..( KESTİKTEN SONRA HAMURUN AYRILMAMASI İÇİN YAPIYORUZ)
HAMURUN DİĞER YARISINI PEYNİRLİ HAMURLARIN ÜZERİNE ÖRTEREK ŞEKİLLİ BİR KESİCİ İLE KARE ŞEKLİNDE KESELİM.
AÇMA İŞLEMİ BİTENE KADAR HER BİR RAVİOLİ LERİ UNLANMIŞ BİR KABA ALALIM.
TAMAMLANAN RAVİOLİ LER SUDA HAŞLANIRKEN , BU ARADA SOSUMUZU HAZIRLAYALIM.
BÜYÜKÇE BİR SOS TAVASINDA İNCE KIYILAN SOĞAN VE SARIMSAKLARI 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI İLE KAVURDUKTAN SONRA İÇİNE RENDELENMİŞ KEREVİZ, 3 YAPRAK İRİ DOĞRANMIŞ PAZI YAPRAKLARI VE 1 ÇAY BARDAĞI SÜT, TUZ, KARABİBER VE ÇOK AZ ŞEKER İLAVE EDEREK PİŞİRELİM.
HAŞLANAN RAVİOLİLERİ SÜZDÜKTEN SONRA BU SOSA ALARAK KARIŞTIRALIM VE SERVİS TABAĞINA ALALIM.
ÜZERİNE PERMASEN PEYNİRİ İLAVE EDEREK SERVİS YAPALIM.
SEVGİLİ DOSTLAR RAVİOLİ LERİ ÖNCEDEN HAZIRLAYIP DERİN DONDURUCUYA KOYDUĞUNUZDA SİZE ÇOK BÜYÜK KOLAYLIK OLACAKTIR.GERİYE SADECE SOS HAZIRLAMAK KALIR..BEN VAKİT BULDUKÇA ÖNCEDEN HAZIRLIYORUM..
Yorumlar
Yorum Gönder