KÖZ PATLICANLI KÖFTE SARMA
KÖZ PATLICANLI KÖFTE SARMA
MALZEMELER
4 ADET BOSTAN PATLICAN
4 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER
500 GR.DANA KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI KADAR EKMEK KIRINTISI
TUZ
KARABİBER
KİMYON
4 DİŞ SARIMSAK
4-5 ADET ÇERİ DOMATES
SOS İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
YARIM SU BARDAĞI SU
TUZ
KARABİBER
MUSKAT RENDESİ
YAPILIŞI
PATLICAN VE BİBERLERİ KÖZLEYİP SOYALIM.
KÖFTE İÇ HARCIMIZ İÇİN 500 GR.KIYMANIN İÇİNE EKMEK KIRINTISI, YUMURTA, SOĞAN RENDESİ TUZ ,KİMYON VE KARABİBER İLAVE EDEREK GÜZELCE YOĞURALIM.
YOĞURDUĞUMUZ KÖFTE HARCINI ELİMİZLE YUVARLAYIP PATLICAN BOYUTUNA GELENE KADAR ŞEKİL VERELİM.
PATLICANI KIYMALI HARCIMIZ İLE SARALIM.
SARDIĞIMIZ PATLICANLARI BORCAMA YERLEŞTİRİP, ÇERİ DOMATES, SARIMSAK VE KÖZ BİBERLERİ DE İLAVE EDİN.
TAVAMIZDA TEREYAĞ İLE BİBER VE DOMATES SALÇALARINI KAVURUP SUYLA AÇTIKTAN SONRA, MUSKAT RENDESİ TUZ VE KARABİBER İLAVE ETTİKTEN SONRA PATLICANLARIN ÜZERİNE SOSU GEZDİRİP 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.
AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder