PAZILI KABAK YEMEĞİ
PAZILI KABAK YEMEĞİ
MALZEMELER
YARIM BAĞ PAZI
3 ADET KABAK
1 BAŞ KURU SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
YARIM KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
YARIM DEMET DEREOTU
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ
YAPILIŞI
PAZININ SAP KISIMLARINI, KABAĞINDA UÇ KISIMLARI KESELİM VE YIKAYALIM.
KABAKLARI KABUKLARI İLE BİRLİKTE ÇEKİRDEK KISIMLARINA KADAR BİR KESİCİ YARDIMI İLE SIYIRARAK KESELİM.
BİR TAVADA YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞAN VE SARIMSAKLARI ZEYTİNYAĞI İLE KAVURDUKTAN SONRA ÜZERİNE SIYIRDIĞIMIZ KABAKLARI VE İRİ DOĞRADIĞIMIZ PAZI YAPRAKLARINI ATALIM KAVURMAYA DEVAM EDELİM.
DAHA SONRA İÇİNE TUZ, DEREOTU VE PİRİNCİ ATARAK 15 DAKİKA KADAR AĞZI KAPALI ŞEKİLDE PİŞİRELİM.
OLDUKÇA SAĞLIKLI VE ÇOK LEZZETLİ KABAK YEMEĞİNİZİ ILIK OLARAK SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder