KİRAZLI TART
KİRAZLI TART
MALZEMELER
125 GR.TEREYAĞI
ÇEYREK SU BARDAĞI SOĞUK SU
1 ÇAY KAŞIĞI ELMA SİRKESİ
2 SU BARDAĞI UN
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI UCUYLA TUZ
MEYVELİ KISIM İÇİN MALZEMELER
500 GR.KİRAZ
ÇEYREK SU BARDAĞI SU
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
ÜZERİ İÇİN
1 YUMURTA SARISI
YAPILIŞI
KİRAZLARI YIKAYIP ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARDIKTAN SONRA ÇEYREK SU BARDAĞI SU VE 2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKERLE KIVAM ALANA KADAR PİŞİRELİM VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.
TART HAMURU İÇİN; TEREYAĞINI MİNİK MİNİK DOĞRAYIP 15-20 DAKİKA KADAR BUZLUKTA BEKLETELİM.
SİRKELİ SU KARIŞIMINI HAZIRLAYALIM.
MUTFAK ROBOTU VEYA MİKSERLE UN, ŞEKER VE TUZU YAKLAŞIK 2-3 DAKİKA ÇIRPIN, ÜZERİNE SOĞUYAN TEREYAĞINI İLAVE EDEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.ÇIRPMA İŞLEMİNE AZAR AZAR SİRKELİ SU İLAVE EDEREK DEVAM EDELİM.
HAMURUMUZ TOPARLANMAYA BAŞLADIĞINDA KARIŞTIRMAYI BIRAKALIM.
KIVAM ALAN HAMURU BUZDOLABINDA EN AZ 12 SAAT BEKLETELİM.
DONAN HAMURU YAĞLI KAĞIT ARASINDA AÇALIM.
KİRAZ KARIŞIMININ İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA SERPİP KARIŞTIRALIM.
AÇTIĞIMIZ TART HAMURUNU YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE ALIP ORTASINA KİRAZ MEYVELİ HARCIMIZ DAN YERLEŞTİRİP.KENARLARINI KAPATALIM.
HAMURUN KENARLARINA YUMURTA SARISI SÜRELİM.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 190 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM.
PİŞEN TARTINIZIN ÜSTÜNÜ İSTERSENİZ PUDRA ŞEKERİ SERPİP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder