TURUNÇ REÇELİ
TURUNÇ REÇELİ
MALZEMELER
15 ADET TURUNÇ
1 KG TOZ ŞEKER
2 SU BARDAĞI SU
1 ADET LİMON
YAPILIŞI
TURUNÇLARI YIKADIKTAN SONRA, RENDENİN İNCE YERİYLE KABUKLARINI ÇOK DERİNE GİTMEDEN RENDELEYİN.
TURUNÇLARI 4 BÖLÜP( TURUNÇLAR BÜYÜKSE 8 'E DE BÖLEBİLİRSİNİZ) İÇ KISIMLARI ÇIKARDIKTAN SONRA ELİNİZLE HER PARÇAYI RULO YAPIP İĞNE YARDIMIYLA İPE DİZİN.VE SIKICA DÜĞÜM ATIN.
İPE DİZİLEN TURUNÇLARI BİR GÜN BOYUNCA SUYUN İÇİNDE BEKLETİN VE ACISININ GİTMESİ İÇİN 4-5 KEZ SUYUNU SÜZÜN.
ACISININ KAYBOLDUĞUNDAN EMİN OLDUĞUNUZ TURUNÇLARI 15-20 DAKİKA KADAR TEMİZ SU İLE KAYNATIP SÜZÜN.
KAYNAMIŞ TURUNÇLARI TENCEREYE ALARAK İÇİNE 2 SU BARDAĞI SU VE 1 KG TOZ ŞEKER İLAVE EDEREK KAYNATIN.
KAYNATMA ESNASINDA OLUŞAN KÖPÜKLERİ KAŞIKLA ALIN.KIVAM ALDIKTAN SONRA 1 LİMON SUYU SIKARAK 5 DAKİKA KADAR KAYNATIP.ALTINI KAPATIN.
SOĞUYAN TURUNÇLARIN İPİNİ ÇEKEREK CAM KAVANOZLARA ALIN..
AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder