TURUNÇ REÇELİ







TURUNÇ REÇELİ

MALZEMELER

15 ADET TURUNÇ
1 KG TOZ ŞEKER
2  SU BARDAĞI SU
1 ADET LİMON

YAPILIŞI

TURUNÇLARI YIKADIKTAN SONRA, RENDENİN İNCE YERİYLE KABUKLARINI  ÇOK DERİNE GİTMEDEN  RENDELEYİN.

TURUNÇLARI  4  BÖLÜP( TURUNÇLAR BÜYÜKSE 8 'E DE BÖLEBİLİRSİNİZ) İÇ KISIMLARI ÇIKARDIKTAN SONRA ELİNİZLE HER PARÇAYI RULO YAPIP İĞNE YARDIMIYLA İPE DİZİN.VE SIKICA DÜĞÜM ATIN.

İPE DİZİLEN TURUNÇLARI BİR GÜN BOYUNCA SUYUN İÇİNDE BEKLETİN VE ACISININ GİTMESİ İÇİN  4-5 KEZ SUYUNU SÜZÜN.

ACISININ KAYBOLDUĞUNDAN EMİN OLDUĞUNUZ TURUNÇLARI 15-20 DAKİKA KADAR TEMİZ SU İLE KAYNATIP SÜZÜN.

KAYNAMIŞ TURUNÇLARI TENCEREYE ALARAK İÇİNE 2 SU BARDAĞI SU VE 1 KG TOZ ŞEKER İLAVE EDEREK KAYNATIN.

KAYNATMA ESNASINDA OLUŞAN KÖPÜKLERİ KAŞIKLA ALIN.KIVAM ALDIKTAN SONRA  1 LİMON SUYU SIKARAK 5 DAKİKA KADAR KAYNATIP.ALTINI KAPATIN.

SOĞUYAN TURUNÇLARIN İPİNİ ÇEKEREK CAM KAVANOZLARA ALIN..

AFİYET OLSUN..




Yorumlar

Popüler Yayınlar