PANCARLI TUZLU PASTA
PANCARLI TUZLU PASTA
MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TAZE YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 SU BARDAĞI UN
5 ADET ORTA BOY PANCAR
4 ADET HAVUÇ
250 GR.KREM PEYNİR
150 GR KESE YOĞURDU
1 FİNCAN İNCE KIYILMIŞ CEVİZ
SÜSLEMEK İÇİN
1 FİNCAN HAŞLANMIŞ MISIR
1 FİNCAN DİLİMLENMİŞ ZEYTİN
2- DAL DEREOTU VE MAYDANOZ
YAPILIŞI
HAVUÇ VE PANCARI GÜZELCE YIKADIKTAN SONRA AYRI AYRI HAŞLAYALIM VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.SOĞUDUKTAN SONRA YİNE AYRI ŞEKİLDE BLENDER DEN GEÇİRİP PÜRE HALİNE GETİRELİM.
TUZLU KEK HARCIMIZ İÇİN 3 YUMURTAYI 1 TATLI KAŞIĞI TUZLA İYİCE ÇIRPALIM. SIRASIYLA YOĞURT, SIVI YAĞ, KARABİBER VE PÜRE HALİNE GETİRİLEN PANCAR DAN 1 ÇAY BARDAĞI KADAR İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM. SONRA KABARTMA TOZU VE 3 SU BARDAĞI UNU İLAVE EDEREK FAZLA ÇIRPMADAN HAFİF HAFİF KARIŞTIRARAK PASTA KEK KALIBIMIZA DÖKELİM. BURADAKİ UN MİKTARI KULLANDIĞINIZ YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE ARTABİLİR.O NEDENLE NORMAL KEK HAMURU KIVAMINDA OLACAK ŞEKİLDE UN İLAVE EDİNİZ. TUZ MİKTARINI DA DAMAK TADINIZA GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ.
160 DERECE ISIDA 45-50 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.
PİŞEN KEKİMİZİ SOĞUMAYA BIRAKTIKTAN SONRA PASTA KESME TESTERESİ İLE 3 EŞİT PARÇADA KESELİM.
İLK KATINA, PÜRE HALİNE GETİRDİĞİMİZ HAVUÇ PÜRESİNİN İÇİNE 2 YEMEK KAŞIĞI KESE YOĞURDU VE 1 FİNCAN İNCE KIYILMIŞ CEVİZ İLAVE EDEREK SÜRELİM,
İKİNCİ KATINA YİNE PÜRE HALİNDEKİ PANCARI SÜRELİM..EN ÜST KATINA VE YANLARINA YOĞURT VE KREM PEYNİR KARIŞIMINDAN SÜRELİM.
TUZLU PASTAMIZI İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE VEYA RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.
SEVGİLİ ARKADAŞLAR, TATLI PASTA TERCİH ETMEYENLERİN SEVEREK YAPIP YİYECEĞİ ÇOK LEZZETLİ BU TARİFİ BİZ AİLECEK ÇOK SEVİYORUZ..HEM GÖZE HEMDE DAMAĞA HİTAP EDİYOR..
ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN...❤❤❤
Yorumlar
Yorum Gönder