SUSAMLI İNCİRLİ ATOM KEK
SUSAMLI İNCİRLİ ATOM KEK
MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI AYÇİCEK YAĞI
YARIM SU BARDAĞI TAHİN
YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM SU BARDAĞI PEKMEZ
ÇEYREK SU BARDAĞI SU
1 ÇAY BARDAĞI KIYILMIŞ KURU İNCİR
YARIM ÇAY BARDAĞI KIYILMIŞ CEVİZ
YARIM ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ FINDIK
1 FİNCAN KIYILMIŞ GÜNKURUSU KAYISI
1 PAKET VANİLYA
2 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR TAM BUĞDAY UNU( KEK HAMURU KIVAMI OLMALI..AKIŞKAN BİR HAMUR)
YAPILIŞI
YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜRENE KADAR ÇIRPALIM.SIRASIYLA SÜT,SIVI YAĞ ,PEKMEZ ,TAHİN,VANİLYA VE SUYU İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM.
DAHA SONRA KIYILAN İNCİR,CEVİZ.KAYISI VE FINDIĞI İLAVE EDİP TEKRAR KARIŞTIRALIM.
SON OLARAK KABARTMA TOZU VE UNU AZAR AZAR İLAVE EDEREK AKIŞKAN BİR KEK HAMURU ELDE EDELİM.
HAMURU, YAĞLAYIP SUSAM SERPTİĞİMİZ KEK KALIBINA DÖKEREK TURBO FIRINDA 160 DERECE DE 40-45 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN...
KEKİ TATLI SEVERLER ŞEKER MİKTARINI ARTIRABİLİRLER...
Yorumlar
Yorum Gönder