KARNABAHAR KÖFTESİ


KARNABAHAR KÖFTESİ

MALZEMELER

1 ADET ORTA BOY KARNABAHAR
2 YUMURTA
1 ADET KURU SOĞAN
5-6 ADET TAZE SOĞAN
100 TULUM PEYNİRİ
1 FİNCAN KÖFTELİK BULGUR
1 ÇAY BARDAĞI  PİRİNÇ
6-7 DAL DEREOTU VE MAYDANOZ
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR UNU
2 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU
2 DİŞ SARIMSAK
TUZ, KARABİBER VE KIRMIZI PUL BİBER

KIZARTMAK İÇİN 

SIVI YAĞ

YAPILIŞI

KARNABAHARI  DALLARINDAN AYIRIP HAŞLAYALIM .HAŞLANAN KARNABAHARI SÜZÜP BİR TENCEREYE ALARAK HEMEN İÇİNE SICAKKEN 1 FİNCAN KÖFTELİK BULGURU ATALIM.VE BULGURUN ŞİŞMESİNİ BEKLEYELİM.
BU ARADA PİRİNCİ DE HAŞLAYIP BULGURLU KARNABAHARIN İÇİNE ATIP YOĞURMAK İÇİN SOĞUMASINI BEKLEYELİM.

SOĞUYAN KARNABAHARIN İÇİNE SIRASIYLA, DOĞRANAN YEŞİL SOĞAN, DEREOTU, MAYDANOZ, RENDELENEN KURU SOĞAN,DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK, TUZ.KARABİBER, KIRMIZI PUL BİBER, YUMURTA VE RENDELENMİŞ PEYNİRİ İLAVE EDEREK KARIŞTIRALIM.
SON OLARAK  2 YEMEK KAŞIĞI MISIR UNU VE 2 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU İLAVE EDEREK KARNABAHARIN KIVAM ALMASINI SAĞLAYALIM. ( BURADA Kİ MISIR UNUNU, VE GALETA UNUNU KARNABAHARIN KIVAMINA GÖRE ARTIRABİLİRSİNİZ.)

KIZGIN YAĞDA ELİMİZLE ŞEKİL VEREREK KIZARTALIM. FAZLA YAĞINI EMMESİ İÇİN KIZARTTIKTAN SONRA KAĞIT HAVLU ÜZERİNE ALALIM



Yorumlar

Popüler Yayınlar