PATLICAN İÇİ KAVURMASI
PATLICAN İÇİ KAVURMASI
MALZEMELER
2 KG PATLICANIN İÇİ
3 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN
2 ADET KIRMIZI BİBER
2 ADET DOMATES
KIRMIZI TOZ BİBER
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
ÜZERİ İÇİN
SÜZME YOĞURT
YAPILIŞI
DOLMA YAPMAK ÜZERE OYDUĞUNUZ PATLICANLARIN İÇİNİ TEKRAR KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE KESELİM.
BİR KABA ALARAK TUZ İLE İYİCE OVALAYIP ACI SUYU GİTTİKTEN SONRA BİR KAÇ KEZ YIKAYIP TUZUNDAN ARINDIRALIM SUYUNU SÜZELİM.
AVUCUMUZUN İÇİNDE İYİCE SIKALIM ..
KAVURMA TAVAMIZA YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI, KIRMIZI BİBERLERİ İLAVE EDELİM.
DAHA SONRA DOMATES, KIRMIZI TOZ BİBER VE ZEYTİNYAĞINI İLAVE EDEREK KISIK ATEŞTE KAVURALIM.
15 DAKİKA KADAR SONRA YÜKSEK ATEŞTE KAVURARAK BİRAZ DİBİNİ TUTMASINI SAĞLAYARAK KOKULANDIRALIM.
KAVRULAN PATLICAN İÇİNİ ÜZERİNE İSTER SARIMSAKLI İSTER SADE SÜZME YOĞURTLA SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN..
HER YAZ MEVSİMİNDE TARLA PATLICANLARIN İÇİNİ OYDUĞUMUZ DA MUHAKKAK YAPTIĞIMIZ BU KAVURMANIN LEZZETİNİ AİLECEK ÇOK SEVERİZ..
Yorumlar
Yorum Gönder