KIYMALI PATATES PÜRESİ


KIYMALI PATATES PÜRESİ

MALZEMELER

PÜRE İÇİN MALZEMELER

7-8 ADET ORTA BOY PATATES
4 YEMEK KAŞIĞI SÜT
100 GR.TEREYAĞI
TUZ VE KARABİBER

KIYMALI HARÇ İÇİN MALZEMELER
 YARIM KG.KIYMA
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
2 ADET KURU SOĞAN
2-3 DİŞ SARIMSAK
TUZ VE KARABİBER

ÜZERİ İÇİN 

150-200 GR.KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ





PATATESLERİ HAŞLAYIP PÜRE HALİNE GETİRDİKTEN SONRA YAĞLANAN FIRIN TEPSİSİNE PÜRESİNİN YARISINI YAYALIM.


DİĞER TARAFTA KIYMAYI SOĞAN İLE KAVURDUKTAN SONRA PÜRENİN ÜZERİNE BASTIRARAK YAYALIM.


KIYMALI HARCIN ÜZERİNE PATATES PÜRESİNİN DİĞER YARISINI YAYALIM.


ÜZERİNE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ İLAVE EDEREK ÖNCEDEN ISITILAN 200 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Popüler Yayınlar