PELVİZE TATLISI ( AYDIN YÖRESEL TATLI)
PELVİZE TATLISI (AYDIN YÖRESEL TATLI)
MALZEMELER
1 LİTRE SU
1 SU BARDAĞI NİŞASTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
(Şeker miktarını eksiltip, fazlalaştırmak size kalmış)
ÜZERİ İÇİN
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 ÇORBA KAŞIĞI DÖVÜLMÜŞ KARANFİL
YAPILIŞI
TENCERİMİZDE Kİ SUYUN İÇİNE NİŞASTAMIZI İLAVE EDEREK İYİCE KARIŞTIRALIM VE OCAĞA ALALIM.
KOYULAŞMAYA BAŞLADIĞINDA ŞEKERİMİZİ İLAVE EDEREK NİŞASTA VE ŞEKER ÖZLEŞENE KADAR GÜZELCE PİŞİRELİM.
NİŞASTANIN RENGİ DEĞİŞMEYE BAŞLADIĞINDA OCAKTAN ALALIM VE KASELERE BOŞALTALIM.
ÜZERİNE DÖVÜLMÜŞ BOL CEVİZ VE DÖVÜLMÜŞ KARANFİL EKEREK SERVİS YAPALIM.
ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN..
AYDIN İLİ, YENİPAZAR İLÇESİNDE YAPILAN BİR TATLI TÜRÜ OLAN PELVİZE, ÇOCUKLUĞUMUN TATLISIDIR..YAPARKEN YİNE HATIRALAR GÖZÜMDE CANLANDI,,
Selamlar bende Yenipazar lıyım annem hep yapardı çocukluğumun tatlısı. Ramazan günü iftara neguzel yakışır yapıyorum şimdi 😍
YanıtlaSilAydın li olarak Çocukluğumda en çok sevdiğim tatlıydı şimdiki nesil bilemez
YanıtlaSilRahmetli annem nişastasını da kendisi çıkarırdı üzerine kavrulmuş susam ceviz fıstığı havanda döver üzerini süslerdi anılar anılar hepsi gözümde canlandılar bende bir Aydın lıym.
YanıtlaSil