PAŞA BÖREĞİ


PAŞA BÖREĞİ

MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
3 SU BARDAĞI UN
2 ADET YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YARIM SU BARDAĞI SU

İÇİ İÇİN:
500  GR.ORTA YAĞLI KIYMA
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

ÜZERİ İÇİN:
300 GR.SÜZME YOĞURT
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 TATLI  KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER

HAMURLARI KIZARTMAK İÇİN:1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

HAMURLARI HAŞLAMAK İÇİN 2 SU BARDAĞI ET SUYU
             1 SU BARDAĞI SU

       


YAPILIŞI:
YOĞURMA KABINA UN, YUMURTA VE TUZ İLAVE EDEREK.HAMUR KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINA GELECEK ŞEKİLDE SU İLAVE EDİP YOĞRULUR.20 DAKİKA KADAR DİNLENDİKTEN SONRA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER YAPARAK HER BEZEYİ 20 CM ÇAPINDA AÇARAK KIZGIN SIVIYAĞDA ARKALI ÖNLÜ KIZARTALIM.
KIZARTMA İŞİ BİTTİKTEN SONRA İÇ HARCIMIZI HAZIRLAMAK İÇİN KIYMAYI ZEYTİNYAĞI İLE KAVURALIM.SON OLARAK İNCE KIYDIĞIMIZ MAYDANOZ VE TUZU İLAVE EDEREK, OCAKTAN ALALIM.
BU ARADA KAYNAYAN ET SUYUNDA HAMURLARI HAŞLAYALIM. HAŞLANAN HAMURLARI SERVİS TABAĞINA ALARAK HER KATINA KIYMALI HARÇTAN KOYALIM.4 KATA ULAŞAN HAMURUN EN ÜSTÜNE YOĞURT VE TEREYAĞINDA KIZDIRILMIŞ KIRMIZI TOZ BİBERLİ SOS  DÖKELİM.İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ LA SÜSLEYİP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN...

NOT:  AYDIN İLİNİN YÖRESEL LEZZETLERİNDEN OLAN PAŞA BÖREĞİ, DAVET YEMEKLERİNİN BAŞINDA YER ALIR.HATTA KAYINVALİDELERİN DAMATLARI İÇİN YAPTIĞI ÖZEL BİR YEMEKTİR.BİR NEVİ DAMAT YEMEĞİDİR DİYEBİLİRİZ...



Yorumlar

Popüler Yayınlar